Fortalt af…

I dag afsluttede jeg sidste kapitel af Tronfølgeren skrevet af journalist ved Ekstra Bladet, Jan Körner. Jan har gennem en del år dækket Kongehuset, hvilket er tydeligt, da spændingsromanen netop tager afsæt i et bombeattentat i Kongens Have, som tager livet af tronfølgeren, kronprins Valdemar.

Jeg har ikke læst bogen, som man almindeligvis læser en spændingsroman. Jeg har læst den højt foran en mikrofon – eller rettere sagt fortalt den, så den snart kan komme som lydbog.

Det er første gang, at jeg prøver at indlæse en lydbog. Men med stor erfaring som radiovært og radiojournalist for bl.a. Danmarks Radios P1, er det jo nærtliggende også at bruge sin stemme på denne måde. Derfor er jeg nu blevet tilknyttet Lydbogsstudiet i Odense, som har mange års erfaring i den slags. En lille prøve på min stemme er også lagt på deres hjemmeside.

Lydbogen skal selvfølgelig officielt godkendes, inden den udkommer. Men jeg regner da med, at der kommer flere af slagsen fremover. Som freelancer er det nødvendigt med mange strenge at spille på. I forvejen har jeg i mange år arbejdet bimedialt, idet jeg både har skrevet og lavet radio. I dag bruger jeg ikke kun min stemme i forhold til at lave radio, men også i forbindelse med foredrag og indlæsning af lydbøger.