Vin med Mouridsen

Freelancejournalister er i konstant bevægelse arbejdsmæssigt. Nye kunder kommer til. Nye medier og nye måder at formidle på.

I de senere år er min vininteresse begyndt at fylde mere og ikke kun som fornøjelse i fritiden, men også arbejdsmæssigt. Jeg arrangerer smagninger og foredrag om portvin og vin. Jeg skriver om vin for aviser og tidsskrifter samt ikke mindst på mine egne blogs. Det har jeg gjort længe på min blog om Portugal, som også omfatter meget andet end vin. Og jeg har gjort det sporadisk på min engelsksprogede vinblog.

Senest har jeg oprettet en ny blog, Vin med Mouridsen, hvor jeg formidler reportager, informationer og smagenoter om alle former for vin. Portugisisk vin og portvin vil, grundet min store passion for landet, selvfølgelig fylde en del. Men da jeg også skriver om vin fra resten af verden og deltager i mange andre former for smagninger end portvinssmagninger, har jeg nu valgt at oprette den nye blog.

Der vil stadig blive skrevet om vin på min portugisiske blog, men indlæg, som stort set kun indeholder smagenoter, vil fremover blive formidlet på Vin med Mouridsen, hvor jeg også gerne anmelder vin tilsendt fra producenter.

Men hvorfor dog det?

I en artikel i augustudgaven af mit fagblad, Journalisten, var der en interessant artikel om “influencers”. En influencer formidler via blog og sociale medier og er kendetegnet ved at have god indflydelse på sine læsere og følgere. Eller set fra den anden side: “Influencer-pr og marketing er baseret på værdien af den personlige anbefaling”. Det handler altså ikke kun om antal følgere og besøgende, men også om troværdighed.

Jeg benytter normalt ikke de store armbevægelser, men tror godt jeg tør påstå, at når det gælder portvin og portugisisk vin, har jeg en viden og indsigt, som gør mine skriverier og anbefalinger meget troværdige. Netop derfor har jeg i flere år fået tilsendt prøveflasker fra Portugal eller fra importører. Målet med den nye blog er at udvide dette til vinområdet generelt.

Under fanebladet Vin her på siden kan du læse mere om min interesse for vin.